Vyhledávání
pečený karas
13.3.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Pečené ryby | 527× zobrazeno
600 g karase
sůl
mletý pepř
mletá paprika
pórek
anglická slanina
olej
citrónová šťáva
pažitka (nebo petrželová nať)
Ryby očistíme a důkladně omyjeme, po obou stranách nařízneme do kůže
ostrým nožem zářezy. Potom ryby osolíme, opepříme, posypeme mletou
paprikou, obložíme očištěným na kolečka nakrájeným pórkem a odložíme
na chladné místo nebo do chladničky na 2 až 3 hodiny.
Prorostlou slaninu nakrájíme na plátky. Částí plátků vyplníme břišní
dutiny ryb a takto připravené karasy narovnáme do ohnivzdorné mísy, kterou
jsme vymazali olejem a obložíme zbylými plátky prorostlé slaniny. Vložíme
do vyhřáté trouby a upečeme doměkka. V případě potřeby podlijeme
trochou horké vody a pokapeme olejem. Upečeného karase pokapeme citrónovou
šťávou, posypeme nadrobno nasekanou čerstvou pažitkou nebo jemně
nasekaným čerstvým koprem a podáváme s bramborami.