Chytej.cz

pečený karas

13.3.2017 vložil(a) patast | ReceptyPečené ryby | 527× zobrazeno
600 g karase sůl mletý pepř mletá paprika pórek anglická slanina olej citrónová šťáva pažitka (nebo petrželová nať)

Ryby očistíme a důkladně omyjeme, po obou stranách nařízneme do kůže ostrým nožem zářezy. Potom ryby osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, obložíme očištěným na kolečka nakrájeným pórkem a odložíme na chladné místo nebo do chladničky na 2 až 3 hodiny.
Prorostlou slaninu nakrájíme na plátky. Částí plátků vyplníme břišní dutiny ryb a takto připravené karasy narovnáme do ohnivzdorné mísy, kterou jsme vymazali olejem a obložíme zbylými plátky prorostlé slaniny. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme doměkka. V případě potřeby podlijeme trochou horké vody a pokapeme olejem. Upečeného karase pokapeme citrónovou šťávou, posypeme nadrobno nasekanou čerstvou pažitkou nebo jemně nasekaným čerstvým koprem a podáváme s bramborami.