Vyhledávání
kapr na červeném víně
26.2.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Pečené ryby | 507× zobrazeno
800 g kapra bez kůže
60 g másla
40 g cibule
stroužek česneku (i větší)
2-3 dl červeného vína
20 g hladké mouky a 20 g másla
4 kuličky pepře
nasekaná petrželová nať
a pokud máme - 60 g nakládaných cibulek.
Očištěného, opláchnutého a osušeného kapra nakrájíme na porce a z obou stran na rozehřátém másle krátce opečeme. Dáme mimo a ve zbytku po pečení zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek a koření. Za stálého míchání minutku opražíme, přidáme porce opečeného kapra, zalíváme postupně vínem a udusíme doměkka.
Hotové porce vyndáme do tepla, šťávu zahustíme řidší jíškou, rozvaříme ji a přecedíme na kapra. Do hotového jídla můžeme přidat nakrájenou nakládanou cibulku (šalotku) a ještě chvíli podusit.