Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby kapr na červeném víně

kapr na červeném víně

26.2.2017 vložil(a) patast | ReceptyPečené ryby | 507× zobrazeno
800 g kapra bez kůže 60 g másla 40 g cibule stroužek česneku (i větší) 2-3 dl čer­veného vína 20 g hladké mouky a 20 g másla 4 kuličky pepře naseka­ná petrželová nať a pokud máme - 60 g nakládaných cibulek.

Očištěného, opláchnutého a osušeného kapra nakrájíme na porce a z obou stran na rozehřátém másle krátce opečeme. Dáme mimo a ve zbytku po pečení zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek a koření. Za stálého míchání minutku opražíme, přidáme porce opečeného kapra, zalíváme postupně vínem a udusíme doměkka.

Hotové porce vyndáme do tepla, šťávu zahustíme řidší jíškou, rozvaříme ji a přecedíme na kapra. Do hotového jídla můžeme přidat nakrájenou nakládanou cibulku (šalotku) a ještě chvíli podusit.