Vyhledávání
Filé z candáta a houbový kuba s majoránkovým máslem
24.2.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Pečené ryby | 360× zobrazeno
očištěné filety candáta 4 ks
olivový olej 1 lžíce
máslo 1 lžíce
sůl mletý pepř
Kuba:
kroupy 300 g
sušené houby 50 g
česnek 2 stroužky
máslo 3 lžíce
drcený kmín
sůl, mletý pepř
majoránka
Majoránkové máslo:
máslo 150 g
majoránka 2 lžíce
1
Sušené houby namočte na několik hodin do studené vody, pak je uvařte doměkka a sceďte. 2
Do změklého másla dejte jemně nasekanou majoránku, promíchejte, zabalte do ruličky do potravinové fólie a dejte do ledničky vychladit. 3
Kroupy zalijte studenou vodou ochucenou kmínem a solí a uvařte doměkka. 4
Uvařené kroupy sceďte a vložte do kastrolu se scezenými houbami a kouskem másla, ochuťte česnekem utřeným se solí, kmínem a majoránkou a vše promíchejte. 5
Candáta osolte, opepřete a pečte po obou stranách na rozehřátém oleji, nejdříve kůží dolů, přibližně 10 minut. Poté přidejte lžíci másla a nechte jej rozpustit. 6
Na talíř naaranžujte houbového kubu a candáta, kterého opepřete, osolte a ozdobte kolečkem bylinkového másla, které před podáváním nechte rozpustit. Jídlo ozdobte čerstvě sekanými bylinkami.