Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby Filé z candáta a houbový kuba s majoránkovým máslem

Filé z candáta a houbový kuba s majoránkovým máslem

24.2.2017 vložil(a) patast | ReceptyPečené ryby | 360× zobrazeno
očištěné filety candáta 4 ks olivový olej 1 lžíce máslo 1 lžíce sůl mletý pepř Kuba: kroupy 300 g sušené houby 50 g česnek 2 stroužky máslo 3 lžíce drcený kmín sůl, mletý pepř majoránka Majoránkové máslo: máslo 150 g majoránka 2 lžíce

1

Sušené houby namočte na několik hodin do studené vody, pak je uvařte doměkka a sceďte. 2

Do změklého másla dejte jemně nasekanou majoránku, promíchejte, zabalte do ruličky do potravinové fólie a dejte do ledničky vychladit. 3

Kroupy zalijte studenou vodou ochucenou kmínem a solí a uvařte doměkka. 4

Uvařené kroupy sceďte a vložte do kastrolu se scezenými houbami a kouskem másla, ochuťte česnekem utřeným se solí, kmínem a majoránkou a vše promíchejte. 5

Candáta osolte, opepřete a pečte po obou stranách na rozehřátém oleji, nejdříve kůží dolů, přibližně 10 minut. Poté přidejte lžíci másla a nechte jej rozpustit. 6

Na talíř naaranžujte houbového kubu a candáta, kterého opepřete, osolte a ozdobte kolečkem bylinkového másla, které před podáváním nechte rozpustit. Jídlo ozdobte čerstvě sekanými bylinkami.