Vyhledávání
Sumec s omáčkou z bílého vína, bylinek a smetany
4.8.2014 vložil(a) ladaxxx | Recepty ⇒ Pečené ryby | 1.045× zobrazeno Sumec s omáčkou z bílého vína, bylinek a smetany
Suroviny: 4 porce sumce (podkovy) 4 lžíce oleje 3 lžíce másla 150 ml dobrého bílého vína 250 ml smetany ke šlehání 2 lžíce nakrájené pažitky 2 lžíce nakrájené petrželové nati sůl, bílý pepř, citronová šťáva Postup přípravy receptu Rybí maso omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Máslo rozpustíme s olejem a opečeme na něm maso dorůžova, aby byla kůžička křupavá. Pak je přeložíme do pekáčku a schováme do trouby předehřáté na 120°C, aby ryba nevychladla.
Do výpeku ze sumce nalijeme víno a necháme je pět minut odpařit. Potom přidáme smetanu, lehce osolíme a opepříme. Smetanu zredukujeme, aby zhoustla, a vmícháme bylinky. Podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou.
Odstavíme a omáčkou pak přeléváme rybí porce. Podáváme s novými bramborami a sklenkou bílého vína :-) Poznámka Sumec samozřejmě není podmínkou, vyberte si jakoukoli rybu, která vám chutná.