Vyhledávání
candát na houbách se smetánkou
4.4.2011 vložil(a) candatek | Recepty ⇒ Pečené ryby | 1.138× zobrazeno
naše pochoutka
Candát na houbách se smetanou
Je potřeba si připravit: 750g candáta , 150g žampionu z plechovky (Jsou lepší , víc křupou.) nebo jiných čerstvých hub , 100g másla ,1/4l smetany , 20g hladké mouky, 1 žloutek ,1 citron , pepř, sůl .
Porce candáta osolíme, opepříme, opečeme na polovině másla a vyjmeme. Štávu zaprášíme moukou, osmahneme a vše zalijeme smetanou, rozšleháme a povaříme.Pak přidáme na větší kousky nakrájené očištěné houby, opečenou rybu , přiklopíme pokličku a pečeme asi 15 minut ve středně teplé troubě.Pritom ryby několikrát přelijeme štávou z kastrolu.Omáčku zjemníme zbylým máslem a rozšlehaným žloutkem.Hotový pokrm zakapeme citronem. Podáváme s rýží , chlebem nebo bílou vekou. Omáčka je výborná a kdyby tam nebyl ten candát , tak si na ní stejně vždycky s chutí smlsnu jen s chlebem a houbama .