Vyhledávání
Treska na smetaně
7.1.2011 vložil(a) tomasito19 | Recepty ⇒ Pečené ryby | 911× zobrazeno
nejlepší treska
Ingredience: 4 tresčí filety bez kůže větší hrst petrželky 4 lžíce zakysané smetany 1 lžíce křenové omáčky skrojky citrónu na pokapání sůl a pepř
Popis přípravy: Filety naklademe vedle sebe do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby. Filety osolíme a okořeníme mletým černým pepřem. Nadrobno nasekanou petrželku smícháme se smetanou, křenem a trochou soli. Smetanu rozdělíme lžící na rybí maso, nemusíme roztírat. Nádobu pak pokryjeme fólií a tu na několika místech propíchneme. V mikrovlnné troubě vaříme na nejvyšší stupeň 5 minut, dokud ryba nezbělá. Mísu vyjmeme z mikrovlnné trouby a necháme 2–3 minuty pod fólii stát. Pak odstraníme fólii, pokapeme citrónem.