Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby Pstruh z lehkým salátem

Pstruh z lehkým salátem

7.1.2011 vložil(a) tomasito19 | ReceptyPečené ryby | 706× zobrazeno
mňam

Ingredience: 1 citrón 1 svazek čerstvého kopru 1 menší říční pstruh 2 lžíce olivového oleje olivový olej na potření plechu 1 hrst fazolových lusků 2 lžíce hustého bílého jogurtu 1 stroužku česneku 3 ředkvičky sůl a pepř

Popis přípravy: Troubu předehřejeme na 200°C. Polovinu citrónu nakrájíme na plátky a spolu s několika větvičkami kopru jimi naplníme pstruha. Rybu několikrát šikmo nařízneme, aby se při pečení nezkroutila a položíme ji na plech potřený olejem. Osolíme, opepříme, zakápneme olejem a přibližně 15 minut pečeme. Fazolky šikmo nakrájíme, vsypeme do vroucí osolené vody a asi 3 minuty vaříme. Pak je scedíme a propláchneme studenou vodou. Jogurt promícháme se zbylým nasekaným koprem a dle chutí dochutíme citrónovou šťávou, solí a mletým černým pepřem. V misce promícháme fazolky, na tenká kolečka nakrájené ředkvičky a drcený česnek. Po libosti osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Pstruha podáváme se salátem a s jogurtovým dipem.