Vyhledávání
Zapečená ryba v karotce
7.1.2011 vložil(a) tomasito19 | Recepty ⇒ Pečené ryby | 875× zobrazeno
dobrota
Ingredience: 2 kg mrkve 6 filetů z mořské ryby 500 ml rybího vývaru 130 g másla 2 lžíce smetany ke šlehání 3 vejce uvařené natvrdo 30 g ementálu petrželová nať sůl a pepř 1 snítka kopru
Popis přípravy: Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na delší tenké plátky. Dáme do kastrolu, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem, podlijeme trochou vody a přidáme 80 g másla nakrájeného na kousky. Promícháme a vaříme, dokud se voda neodpaří. Vejce oloupeme a nasekáme na kousky. Smícháme s 50 g másla a odložíme do lednice. Filety dáme do hrnce, zalijeme rybím vývarem, přidáme kopr a vaříme 7–10 minut na mírném ohni. Rybu scedíme a necháme okapat. Zapékací mísu vymažeme tukem, naplníme mrkví, osolíme, opepříme, přidáme smetanu a promícháme. Na mrkev položíme filety, na které navrstvíme máslo utřené s vejci, posypeme nastrouhaným ementálem a zapékáme 10 minut v troubě vyhřáté na 210°C. Zapečenou rybu zdobíme nasekanou petrželkou a koprem.