Vyhledávání
Lín na kmíně
6.1.2011 vložil(a) tomasito19 | Recepty ⇒ Pečené ryby | 1.165× zobrazeno
Kdo má rád lína ten si pochutná.
Suroviny: 1,5kg línů,
sůl,
kmín,
60g hladké mouky,
120g másla,
1,16 l rybí polévky,
citronová šťáva,
petrželka.
Popis: Líny ponoříme na minutu do vařící vody a zbavíme je šupin (bez spaření jdou špatně oškrábat). Potom je vykucháme, osolíme, lehce obalíme v mouce a okmínujeme. Pečeme je na pánvi po každé straně 5–6 minut. Potom dáme pečené líny na nahřátou mísu, pokapeme je citronovou šťávou, do másla po pečení přidáme sekanou petrželku, necháme ji zpěnit, podlijeme ji přecezenou rybí polévkou a podáváme k línům.