Vyhledávání
Pstruh nadívaný bylinkami
27.10.2010 vložil(a) kuba4 | Recepty ⇒ Pečené ryby | 688× zobrazeno
Pstruh nadívaný bylinkami
Suroviny
* 2 pstruzi
* sůl
* pepř
* mletý kmín
* mladé kopřivy
* estragon
* petrželová nať
* šalvěj
* máslo
* olej
Postup
Pstruhy umyjeme, osolíme uvnitř i zvenku, opepříme a posypeme kmínem. Do břišní dutiny vložíme čerstvé bylinky – mladou kopřivu, petrželovou nať, šalvěj a estragon. Přidáme plátek másla a spojíme špízovou jehlou, abychom pstruha uzavřeli. Na pánvi s olejem nejprve zprudka opečeme po obou stranách, poté vložíme do horké trouby, kde necháme dopéct.
Doba přípravy. cca 40 minut.