Vyhledávání
Treska v sýrovém těstíčku
27.10.2010 vložil(a) kuba4 | Recepty ⇒ Pečené ryby | 521× zobrazeno
Treska v sýrovém těstíčku
Suroviny
* 4 filety z tresky
* olivový olej
* šťávu ze 2 citrónů
* sůl
* mletý pepř
* 120 g strouhaného sýra
* 4 lžíce strouhanky
* 4 lžíce zakysané smetany
* 4 nakrájené stroužky česneku
* citrónová kůra
* petrželová nať
Postup
Zapékací mísu vytřeme olivovým olejem, poklademe kousky rybího masa, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. V míse smícháme olivový olej, sýr, strouhanku, smetanu. česnek, trochu citrónové šťávy a kůry. Směs opepříme, osolíme a důkladně vidličkou promícháme. Toto těstíčko rovnoměrně rozetřeme v zapékací míse na porce ryby a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C, kde pečeme asi 15 minut. Podáváme s vařenými bramborami.
Doba přípravy: cca 40 minut.