Vyhledávání
Zapékaný candát
27.10.2010 vložil(a) kuba4 | Recepty ⇒ Pečené ryby | 854× zobrazeno
Zapékaný candát
Suroviny
* 600 g candáta
* sůl
* olej
* mletý bílý pepř
* 2 vejce
* 200 ml smetany na vaření
* tvrdý sýr
* zelená paprika
* strouhanka
* petrželová nať
* rajče
Postup
Vykuchaného, očištěného a omytého candáta nakrájíme na porce, osolíme a narovnáme do vymazané zapékací mísy. Okořeníme bílým pepřem a zalijeme rozšlehanými vejci, která jsme smíchali se smetanou na vaření, strouhaným tvrdým sýrem a zelenou paprikou nakrájenou na malé kostky. Nakonec jemně posypeme strouhankou a vložíme do střeně vyhřáté trouby. Zapékáme tak dlouho, dokud maso nezměkne. Podáváme dochucené zelenou petrželovou natí, nakrájeným rejčetem a paprikou.
Doba přípravy: cca 55 minut.