Chytej.cz

Kapr na divoko

26.9.2010 vložil(a) deniiis | ReceptyPečené ryby | 930× zobrazeno
mňamka

Suroviny 1000 g kapra sardelová pasta 30 g másla 2 lžíce hladké mouky tuk 1 cibule 5 kuliček pepře bobkový list 100 ml červeného vína 30 g hladé mouky sůl citrón

Postup přípravy

Porce kapra potřeme sardelovou pastou, kterou jsme utřeli s máslem. Pak je poprášíme hladkou moukou a opečeme na tuku 5 minut z každé strany. Opečené porce naskládáme na vyhřátou mísu. Do šťávy z opečené ryby přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Přidáme koření a zalijeme trochou horké vody s červeným vínem. Zahustíme moukou utřenou s máslem a povaříme 10 minut za občasného míchání. Podle chuti osolíme a přidáme pár kapek citrónové šťávy. Pak omáčku přecedíme a podáváme s opékanými bramborami.tento recept vám zabere asi 35 minut.