Vyhledávání
Kapr v rosolu
15.3.2010 vložil(a) osprey | Recepty ⇒ Pečené ryby | 973× zobrazeno
Jednoduchá úprava kapra určená ke konzumaci zastudena. Zasláno jedním z našich návštěvníků.
Ingredience: 1.Kapr cca 2 kg 2.Pět paprik (pro otrlejší mohou být pálivé) 3.Jedna větší cibule 4.Jeden stroužek česneku 5.1/2 lžíčky drceného kmínu 6.Trochu mletého pepře 7.Dvě lžíčky soli 8.Lžíce másla
Postup: Kapra zbavíme šupin, kůži ponecháme. Vyvrhneme a důkladně omyjeme. Břišní dutinu vytřeme solí, kmínem a pepřem a vložíme do ní předem nakrájenou papriku, cibuli, česnek a lžíci másla. Zajistíme špejlí a kapra zvenku osolíme, pokmínujeme, popepříme a zabalíme do alobalu.
Dusíme na ohni, na grilu nebo v troubě. Po udušení kapra necháme zabaleného v alobalu vychladnout. Po vychladnutí a rozevření alobalu je kapr cca z půlky ponořen v aspiku.
Podáváme s jakýmkoliv pečivem nebo chlebem.