Vyhledávání
Okoun na másle
15.3.2010 vložil(a) osprey | Recepty ⇒ Pečené ryby | 2.778× zobrazeno
Recept na méně tradiční úpravu okouna zaslaný jedním z našich návštěvníků.
Budeme potřebovat : 500 gramů okouna,50 gramů másla,40gramů cibule,sůl,citron,125 gramů kyselé smetany,1 lžíce hladké mouky,2 rajčata a pepř.
Postup : Okouny povaříme asi 3 minuty v osolené vodě, pak teprve stáhneme kůži a odřízneme ocasy a hlavy.
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, položíme na ni okouny, zalijeme asi 5 lžícemi vody, osolíme zakapeme citronovou šťávou a dusíme 5 minut.
Ryby uložíme na teplou mísu.Do zbylé šťávy zamícháme smetanu s moukou, osolíme, opepříme a povaříme podle chuti, až vznikne hustší omáčka, kterou nalijeme na okouny.
Zdobíme rajčaty a podáváme s brambory.