Vyhledávání
Pstruh nadívaný krevetami
15.3.2010 vložil(a) osprey | Recepty ⇒ Pečené ryby | 741× zobrazeno
Nadívaní pstruzi plnění krevetami a s mandlemi.
Ingredience: 200 ml bílého vína, 120 g oloupaných krevet, 100 g mandlových vloček, 100 g másla, 4 očištění a vykuchaní pstruzi, 2 limety, 1 červená cibule, 4 lžíce nasekané petržele, sůl.
Příprava: Na pánvi opražíme mandlové vločky do světle hněda. Ryby omyjeme zvenčí i uvnitř pod studenou tekoucí vodou, osušíme a kůži nařízneme na více místech po obou stranách. Poté je osolíme zvenčí i uvnitř. Do břišní dutiny dáme očištěné a na tenké plátky nakrájené limety. Přidáme nasekanou petržel a krevety. Ryby dáme do zapékací mísy, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a praženými mandlemi. Přidáme nakrájené máslo, podlijeme vínem a pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Příloha: Vařené nebo pečené brambory.