Vyhledávání
kapr na česneku
20.10.2009 vložil(a) ppeettrr | Recepty ⇒ Pečené ryby | 783× zobrazeno
kapr
Kapr (můžeme použít i jiné ryby např. cejn, karas) sůl, pepř, česnek, citron olej, máslo
Očištěnou a libovolně naporcovanou rybu osolíme, opepříme, mírně pokapeme cítronem, potřeme lisovaným česnekem a necháme cca 1 až 3 hodiny odležet (pokud používáme ryby se suchým masem tak necháváme odležet v oleji – cca 2dcl).
Dále již postupujeme (pro mne) klasickým způsobem pro pečení ryb tzn. na pekáč nakrájíme máslo (půl kostky), přidáme odleženou rybu a pečeme na 200 Celsiusů cca 30 minut. Komu se zdá během pečení vůně česneku málo výrazná tak může 10 minut před ukončením pečení česnek přidat.
Vhodná příloha: chléb, brambory, bílé víno