Vyhledávání
candát namásle
20.10.2009 vložil(a) ppeettrr | Recepty ⇒ Pečené ryby | 924× zobrazeno
candát
Candát jakékoliv velikosti (ideální cca 60 cm) půl kostky másla sůl, pepř, kmín
Dobře očištěného candáta (tzn. pokud možno bez šupin, vnitřností, ploutví a hlavy) nakrájíme na podkovičky (podle doby pečení 1 až 2 cm široké). Na pekáč nakrájíme máslo. Podkovičky z candáta osolíme, mírně opepříme (pepřit není nutné) a přídáme k máslu na pekáč. Následně bohatě posypeme kmínem (bez kmínu to není ono). Pečeme na 200 Celsiusů cca 30 min. Jako příloha je vhodný čerstvý chléb. Komu se nelíbí podkovičky, může si z candáta udělat filátka apod.. Věřím, že obdobný recept používáte skoro všichni, nicméně jej považuji za nejchutnější úpravu jedné z našich nejchutnějších ryb, a proto ho zde připomínám.