Chytej.cz

filet pstruh

24.8.2009 vložil(a) candatek | ReceptyMarinované ryby | 1.409× zobrazeno
pstruzik

takže: na 1porci filet ze pstruha(stačí 1 půlka ze pstruha cca 250g) 1 větší brambora 1 vejce sůl olej máslo 1 lžička asi 250g okurky nebo cukety trochu čerstvého kopru(petržel­ka,pažitka) smetana 0.15l jablečný ocet 1 lžička cibule krájená najemno 1lžíce hladká mouka

a vaříme: pstruha vyčistíme,podél rozřízneme a uděláme filet bez žeberních kostí. Osušíme,oslolíme. bramboru nastrouháme na struhadle nahrubo,přidáme vejce,lžičku hladké mouky,sůl a trošku nasekaného kopru. pstruha obalíme v mouce a v bramboře rozmíchné s vejci a vložíme so mírně rozáleného oleje.(je dobré použít teflonovou pánev,ryba se na to nelepí),opečeme do zlatova.Vyjmeme na papírový ubrousek. Přitom oloupeme okurku,podélně rozkrojíme a zbavíme jadřinců.Nakrájíme na 0.5cm silná půlkolečka-(spíš podkůvky nebo účka). Cibuli zpěníme na másle, přidáme okurky 3min orestujeme a zalijeme smetanou,krátce provaříme (taky asi 3 min.Zakápneme lehce jablečným octem.Kdo chce,může dát 1dl kyselejšího bílého vína(ryzlink.­.)Smetana tím zhoustne a dosolíme podle chuti.popř.opepříme bílým pepřem,přidáme nasekaný kopr.

Na talíř položíme okurky ve smet omáčce a přes ně pstrha v bramborovém těstíčku. Další přílohu již nepoužíváme ,měli by nám stačit brambory na rybě. Pro nemilovníky kopru použijte petrželku nebo pažitku. Tato úprava se používá jako předkrm nebo lehké hlavní jídl