Chytej.cz

Marinovaní okouni

2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | ReceptyMarinované ryby | 1.230× zobrazeno
6-8 okounů, sůl, 30 g másla nebo oleje, 1 okurka. Marináda: 1/2 I vody, 1/41 octa, stroužek česneku, velká cibule, 2 celé pepře, 2 zrnka nového koření, 1 hřebíček, 1 bobkový list, kousek citr6nové kůry

6–8 okounů, sůl, 30 g másla nebo oleje, 1 okurka. Marináda: 1/2 I vody, 1/41 octa, stroužek česneku, velká cibule, 2 celé pepře, 2 zrnka nového koření, 1 hřebíček, 1 bobkový list, kousek citr6nové kůry.

Očištěné okouny osušíme, osolíme a opečeme na oleji nebo na másle. Urovnáme je do hlubší mísy nebo sklenice, po klademe na ně nadrobno nakrájenou sladkokyselou okurku. Vodu svaříme s cibulí, česnekem a kořením. Když prochladne, nalijeme ji na ryby a necháme 4 dny proležet.