Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Marinované ryby Zavináče plněné cibulí a feferonkou

Zavináče plněné cibulí a feferonkou

29.11.2006 vložil(a) Pytel | ReceptyMarinované ryby | 1.919× zobrazeno
Zavináče plněné cibulí a feferonkou

Budeme potřebovát: 4 filety z cejna (nebo jiné ryby) 200 g cibule 100 g mrkve 4 malé feferonky 10 kuliček pepře 4 bobkové listy ocet a voda v poměru 1:1 cukr krupice podle chuti (cca 2 lžíce) sůl Postup :

  1. Cejny vykostíme a maso filetů z vnitřní strany lehce nařežeme.
  2. Cibuli nakrájíme na klínky, mrkev na nudličky a vložíme doprostřed filetů, přidáme půlky feferonek, zabalíme a spíchneme párátkem a naskládáme do sklenice.
  3. Do hrnce nalijeme vodu a ocet v poměru 1:1, přidáme koření, zbylé půlky feferonek, osolíme a krátce převaříme.
  4. Ještě teplým nálevem zavináče zalijeme a necháme otevřené vychladnout.
  5. Sklenici uzavřeme a vložíme na týden do lednice.