Vyhledávání
Zavináče plněné cibulí a feferonkou
29.11.2006 vložil(a) Pytel | Recepty ⇒ Marinované ryby | 1.919× zobrazeno
Zavináče plněné cibulí a feferonkou
Budeme potřebovát: 4 filety z cejna (nebo jiné ryby) 200 g cibule 100 g mrkve 4 malé feferonky 10 kuliček pepře 4 bobkové listy ocet a voda v poměru 1:1 cukr krupice podle chuti (cca 2 lžíce) sůl Postup :
- Cejny vykostíme a maso filetů z vnitřní strany lehce nařežeme.
- Cibuli nakrájíme na klínky, mrkev na nudličky a vložíme doprostřed filetů, přidáme půlky feferonek, zabalíme a spíchneme párátkem a naskládáme do sklenice.
- Do hrnce nalijeme vodu a ocet v poměru 1:1, přidáme koření, zbylé půlky feferonek, osolíme a krátce převaříme.
- Ještě teplým nálevem zavináče zalijeme a necháme otevřené vychladnout.
- Sklenici uzavřeme a vložíme na týden do lednice.