Vyhledávání
Pečenáče tety Mary
18.9.2006 vložil(a) toulovec | Recepty ⇒ Marinované ryby | 1.589× zobrazeno Touto pochutinou nás pohostila Mary na III. srazu CHYTEJ.cz a všichni byli doslova nadšeni, jsou výborné, vyzkoušejte je i vy.
Nálev: svaříme
- 11l vody
- 1l octa
- 36 sacharinu
- 5 kuliček nového koření
- 50 pepřů
- 4 dkg soli
- 1 lžička hořčičného semínka
- 2 bobkový list
Rybu očistím, omyji, mírně nasolím, potřu ne moc česnekem, kdo nemá rád česnek, tak ho nedá, může pocitrónovat, a nechám do druhého dne v lednici proležet. Druhý den rybu naporcuji asi na 3 cm silné podkovy. Můžete naporcovat, dle svého. Malé ryby nechávám celé. Obalím v hladké mouce (může být i trojobal, jako na řízek) a na pánvi opeču.
Na dno sklenice dám cibuli nakrájenou na kolečka, na to rybu ,cibuli, rybu….cibulí nešetřím
Když se to dělá do sklenice, dám kolečka cibule, za cibuli proužek papriky kapie zavařené, na ozdobu uvnitř okolo sklenice. Spouštím to tam po noži. To je pastva pro oči.
Může se dát koření, každý dle chuti. Zalijeme nálevem . Zalévám to teplé. Když to sterilujeme (zavaříme ) můžeme to otevřít, kdy potřebujeme. Třeba za 3 měsíce.
Pokud se to nezavařuje, je to v hrnci nebo umělé krabici nechám to uležet v lednici co nejdéle.
Ke konzumaci doporučuji, aspoň minimálně po třech týdnech. Ale nato přijdete sami, kdy konzumovat a do kdy, skonzumovat.
Dobrou chuť Vám přeje Mary