Chytej.cz
Jigy Teflon RUGBY LURE HOLDER

karas v marinádě

20.4.2017 vložil(a) patast | ReceptyMarinované ryby | 894× zobrazeno
800 g karasa 80 g oleje hladká mouka pálivá paprika sůl Na marinádu: 200 ml vody 60 ml bílého vína 60 ml octa 10 g cukru 2 ks nového koření 5 ks černého pepře 2 ks hřebíčky 1 ks bobkový list 1 ks větší cibule špetka mletého zázvoru

  1. Očištěné, pod studenou vodou opláchnuté a papírovým ubrouskem osušené porce karasa osolíme
  2. Rybí maso dále obalíme ve směsi pálivé papriky a hladké mouky, opečeme v dobře rozpáleném oleji po obou stranách
  3. Opečené porce ryby necháme vychladnout a poté je přelijeme vlažnou marinádou, pokrm necháme asi 20 hodin v chladu proležet.Příprava marinády:Ve 200 ml vody svaříme ocet, víno, koření, kolečka oloupané cibule a cukr, marinádu necháme mírně vychladnout.