Vyhledávání
karas v marinádě
20.4.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Marinované ryby | 1.566× zobrazeno
800 g karasa
80 g oleje
hladká mouka
pálivá paprika
sůl
Na marinádu:
200 ml vody
60 ml bílého vína
60 ml octa
10 g cukru
2 ks nového koření
5 ks černého pepře
2 ks hřebíčky
1 ks bobkový list
1 ks větší cibule
špetka mletého zázvoru
- Očištěné, pod studenou vodou opláchnuté a papírovým ubrouskem osušené porce karasa osolíme
- Rybí maso dále obalíme ve směsi pálivé papriky a hladké mouky, opečeme v dobře rozpáleném oleji po obou stranách
- Opečené porce ryby necháme vychladnout a poté je přelijeme vlažnou marinádou, pokrm necháme asi 20 hodin v chladu proležet.Příprava marinády:Ve 200 ml vody svaříme ocet, víno, koření, kolečka oloupané cibule a cukr, marinádu necháme mírně vychladnout.