Chytej.cz

karas v marinádě

22.3.2017 vložil(a) patast | ReceptyMarinované ryby | 474× zobrazeno
karas 800 g olej 80 g hladká mouka 1 hrnek mletá pálivá paprika sůl 1.2 lžička Marináda voda 200 ml bílé víno 60 ml ocet 60 ml cukr 10 g nové koření 2 černý pepř 5 hřebíček 2 ks bobkový list 1 ks cibule 1 ks mletý zázvor 1 špetka

. Očištěné, pod studenou vodou opláchnuté a papírovým ubrouskem osušené porce karasa osolíme 2. Rybí maso dále obalíme ve směsi pálivé papriky a hladké mouky, opečeme v dobře rozpáleném oleji po obou stranách 3. Opečené porce ryby necháme vychladnout a poté je přelijeme vlažnou marinádou, pokrm necháme asi 20 hodin v chladu proležet.

Příprava marinády: Ve 200 ml vody svaříme ocet, víno, koření, kolečka oloupané cibule a cukr, marinádu necháme mírně vychladnout.