Vyhledávání
karas v marinádě
22.3.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Marinované ryby | 612× zobrazeno
karas 800 g
olej 80 g
hladká mouka 1 hrnek
mletá pálivá paprika
sůl 1.2 lžička
Marináda voda 200 ml
bílé víno 60 ml
ocet 60 ml
cukr 10 g
nové koření 2
černý pepř 5
hřebíček 2 ks
bobkový list 1 ks
cibule 1 ks
mletý zázvor 1 špetka
. Očištěné, pod studenou vodou opláchnuté a papírovým ubrouskem osušené porce karasa osolíme 2. Rybí maso dále obalíme ve směsi pálivé papriky a hladké mouky, opečeme v dobře rozpáleném oleji po obou stranách 3. Opečené porce ryby necháme vychladnout a poté je přelijeme vlažnou marinádou, pokrm necháme asi 20 hodin v chladu proležet.
Příprava marinády: Ve 200 ml vody svaříme ocet, víno, koření, kolečka oloupané cibule a cukr, marinádu necháme mírně vychladnout.