Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Marinované ryby marinovaný Pangas s omáčkou mornay

marinovaný Pangas s omáčkou mornay

13.3.2011 vložil(a) candatek | ReceptyMarinované ryby | 1.345× zobrazeno
uvodni1201.jpg Recept podle babičky.. :)

Suroviny:

4 filety pangase 1 lžíce citrónové šťávy 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce worcesteru nebo maggi pepř sůl nasekaná petrželka solamyl

na omáčku: 40 g másla 50 g hladké mouky 300 ml mléka 200 ml smetany 2 žloutky 100 g tvrdého sýra sůl pepř špetka muškátového oříšku

Postup

Pangase nakrájíme na šikmé proužky, osolíme, opepříme a na dvě hodiny naložíme do marinády z oleje, citrónové šťávy, worcesteru a petrželky. Poté obalíme v solamylu a smažíme dozlatova a dokřupava. V době marinování připravíme omáčku. V kastrolku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, prosmahneme a zalijeme mlékem a smetanou a přisypeme jemně nastrouhaný sýr. Za stálého šlehání povaříme 15–20 minut. nakonec všleháme žloutky a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.