Vyhledávání
Štika s voňavou smetanovou omáčkou
4.5.2010 vložil(a) džigit | Recepty ⇒ Marinované ryby | 1.194× zobrazeno
Porce štiky s opékanými mladými brambůrky přelité voňavou smetanovou omáčkou.
Štiku omyjeme,osušíme a nakrájíme na menší kusy/porce/.Ty vložíme na pár hodin do sosu ze smetany,soli,citrónového pepře,lžičky dijonské hořčice a špetky kurkumy.Na másle a lžíci olivového oleje zesklovatíme nadrobno nakrájenou mladou cibulku.Do tohoto základu vložíme a ze všech stran orestujeme kousky ryby,vlijeme marinádu a dusíme pod pokličkou cca 15–20 minut.Podáváme s mladými brambůrkami vařenými ve slupce/ty můžeme ještě opéct v troubě/.Dle chuti posypeme posekanými čerstvými bylinkami/petržel,pažitka,koriandr/. Dobrou chuť.