Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Rybí klobásy Klobásky z rybího plevele

Klobásky z rybího plevele

15.8.2008 vložil(a) mafus | ReceptyRybí klobásy | 2.671× zobrazeno
Ingredience:

9 kg plevelných ryb (plotice, perlín, karas, apod.), 3 kg vepřového bůčku (může být i tučnější sekaná), česnek, sůl, pepř, 15 g drceného kmínu, 10 g majoránky, mletá pálivá paprika, mletá sladká paprika, cca 1/2 l rybího vývaru z hlav, kostí a ploutví (případně vývar z masoxu). Příprava: Očištěné ryby zbavíme hlav, ploutví, velkých kostí a páteře a dvakrát až třikrát najemno pomeleme, abychom zlikvidovali jemné mezisvalové kůstky. Bůček pomeleme nahrubo, smícháme s rybím masem, přidáme prolisovaný česnek, sůl a ostatní koření podle chuti a důkladně promícháme. Při míchání přiléváme po troškách vývar, až dosáhneme požadované hustoty, měla by to být hustá kompaktní směs. Necháme přibližně dvě až tři hodiny odležet a naplníme do střívek. Udíme při teplotě cca 90°C 5 hodin.