Vyhledávání
rybí klobásky
11.2.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Rybí klobásy | 2.118× zobrazeno
9 kg plevelných ryb
3 kg vepřového bůčku
česnek,
sůl,
pepř,
15 g drceného kmínu,
10 g majoránky,
mletá pálivá paprika,
mletá sladká paprika,
cca 1/2 l rybího vývaru z hlav, kostí a ploutví
Popis přípravy:
Očištěné ryby zbavíme hlav, ploutví, velkých kostí a páteře, ze kterých připravíme vývar klasickým způsobem. Rybí maso dvakrát až třikrát najemno pomeleme, abychom zlikvidovali jemné mezisvalové kůstky. Vepřový bůček pomeleme nahrubo, smícháme s rybím masem, přidáme prolisovaný česnek, sůl a ostatní koření podle chuti a důkladně promícháme. Při míchání přiléváme po troškách připravený vývar. Jakmile je směs hustá a kompaktní, necháme ji přibližně 2–3 hodiny odležet. Pak směs naplníme do střívek. Udíme při teplotě 55–60°C asi po dobu 5 hodin.