Vyhledávání
klobasky z plevelných rybek
25.3.2011 vložil(a) candatek | Recepty ⇒ Rybí klobásy | 3.085× zobrazeno
připrava je dost náročná
Ingredience:
4–5 kg plevelných ryb (plotice, perlín, karas, apod.), 3 kg vepřového bůčku
česnek, sůl, pepř, 15 g drceného kmínu, 10 g majoránky, mletá pálivá paprika, mletá sladká paprika, cca 1/2 l rybího vývaru z hlav, kostí a ploutví.
Příprava:
Očištěné ryby zbavíme hlav, ploutví, velkých kostí a páteře a dvakrát až třikrát najemno pomeleme, abychom zlikvidovali mezisvalové kůstky. Bůček pomeleme nahrubo, smícháme s rybím masem, přidáme prolisovaný česnek, sůl a ostatní koření podle chuti a důkladně promícháme. Při míchání přiléváme po troškách vývar, až dosáhneme požadované hustoty, měla by to být hustá kompaktní směs. Necháme přibližně dvě až tři hodiny odležet a naplníme do střívek. Udíme při teplotě cca 90°C 5 hodin.