Vyhledávání
Rybí karbanátky
2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Rybí karbanátky | 3.661× zobrazeno
1 kg rybího masa, 30 dkg předvařené sóji - (nemusí být), 1 dcl mléka, 3 rohlíky, 2 cibule, 10 dkg slaniny, 3 vejce, 1 lžíce oregána, 1/2 lžíce majoránky, lžičku mletého pepře, 1 lžíce vegety, 2 stroužky česneku, sůl, 1 kostka masoxu a strouhanka
1 kg rybího masa, 30 dkg předvařené sóji – (nemusí být), 1 dcl mléka, 3 rohlíky, 2 cibule, 10 dkg slaniny, 3 vejce, 1 lžíce oregána, 1/2 lžíce majoránky, lžičku mletého pepře, 1 lžíce vegety, 2 stroužky česneku, sůl, 1 kostka masoxu a strouhanka.
Do mléka nakrájíme na kostky nařezané rohlíky a necháme rozmočit. Ryby očistíme a naporcujeme, dáme na trochu omastku podusit, odkostíme od silných kostí a pomeleme na masovém strojku. Také umeleme namočené kostky rohlíku a česnek. Na malé kostičky nakrájíme slaninu, osmahneme s nakrájenou cibulí a vmícháme do umletého masa, přidáme 3 vajíčka, veškeré koření a dobře promísíme. Je-li hmota řídká přidáme strouhanku. Lžíci tvoříme karbanátky, které na pánvi s olejem opečeme z obou stran do zlatova. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.
Chceme-li upéci rybí prejt, vylijeme masitou hmotu do pekáče a dáme na hodinu zapéci do trouby.
Také stejným postupem se dají udělat houbové karbanátky, jen vynecháme rybí maso a místo toho podusíme na cibulce houby a vychladlé pomeleme na masovém strojku, postup je jinak stejný.