Vyhledávání
NAKLÁDANÉ RYBÍ KARBENÁTKY
2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Rybí karbanátky | 4.499× zobrazeno
SUROVINY :
1 kg plevelných ryb, sůl, mletý pepř dle chuti, cibule, paprika, ocet, koření na ryby, 2 vejce, strouhanka, majoránka
POSTUP :
Syrové ryby očistíme a zbavíme páteře, ploutví a hlavy
SUROVINY : 1 kg plevelných ryb, sůl, mletý pepř dle chuti, cibule, paprika, ocet, koření na ryby, 2 vejce, strouhanka, majoránka
POSTUP : Syrové ryby očistíme a zbavíme páteře, ploutví a hlavy. Pak je rozemeleme na masovém strojku. Do směsi přidáme na jemně nakrájenou cibuli, rybí koření, mletý pepř dle chuti, sůl dle chuti, majoránku a 2 vejce. Směs řádně promícháme a potom přidáme tolik strouhanky, aby karbanátky držely pohromadě. Karbanátky usmažíme na stolním oleji. Příprava láku: do převařené vody přidáme ocet, sůl, pepř. Lák by měl být kyselejší. Pak vkládáme karbanátky do sklenic a to tak, že na dno sklenice dáme nakrájenou syrovou cibuli a papriku, na ni dáme karbanátky tak aby stály a zakryly dno a pak posypeme ještě mletým pepřem. Tento postup opakujeme dokud není plná sklenice. Nakonec zalijeme horkým lákem. Nechám uležet nejlépe 2–3 týdny.