Vyhledávání
Karbenátky z cejna
11.7.2008 vložil(a) Tycoon | Recepty ⇒ Rybí karbanátky | 4.079× zobrazeno
Fakt dobrý zkuste to
1 kg cejnů,500 g strouhanky,500 g hl. mouky,3 vejce,1 cibule,4 stroužky česneku,2 lžíce sekané celerové natě,1 dl mléka,špetka muškátu,sůl,40 g vlahého másla,olej Cejny spaříme ve vařící vodě a zbavíme je hlavy,ploutví a páteře.Maso umeleme na jemno.Přidáme nakrájenou cibuli,utřený česnek,celerovou nať,muškát,1 vejce,2 lžíce strouhanky,2 lžíce mouky,mléko,osolíme a přilijeme máslo.Vše promícháme dokud nevznikne tuhé těsto.Pokud není tuhé přidáme trochu strouhanky.Necháme 30 minut odležet,potom vytvoříme asi 1,5 cm vysoká kolečka,která obalujeme v trojobalu.Karbanátky smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje.Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovými saláty.