Chytej.cz

Rybí sekaná

13.6.2008 vložil(a) Zdeněk Píša | ReceptyRybí karbanátky | 1.336× zobrazeno
PRO 4 OSOBY Potřebujete: 400-500 g mletého rybího masa bez kostí a kůže, nejlépe sladkovodní, ale může být i filé 2 vejce 200 g bílého (toastového) chleba nebo 3 tvrdší housky 2-3 lžíce smetany 33% sůl mletý pepř 1 cibule nakrájená najemno 4-5 s

PRO 4 OSOBY Potřebujete: 400–500 g mletého rybího masa bez kostí a kůže, nejlépe sladkovodní, ale může být i filé 2 vejce 200 g bílého (toastového) chleba nebo 3 tvrdší housky 2–3 lžíce smetany 33% sůl mletý pepř 1 cibule nakrájená najemno 4–5 stroužků drceného česneku hrst listů pokrájené bazalky snítka posekané rozmarýny špetka citronové kůry popřípadě trochu strouhanky na zahuštění máslo na potření alobalu

1. Předehřejeme troubu na 180 °C. Vykostěné rybí maso semeleme na strojku nebo v 

TIP Do směsi přidejte místo housky uvařenou rýži, místo cibule trochu strouhaného sýra a naplňte jí seříznuté a vydlabané paprikové lusky nebo rajčata. Pečte v předehřáté troubě asi 15 – 20 minut. mixéru, přidáme k němu do mísy nadrobený bílý chléb nebo nastrouhané starší pečivo. Směs osolíme, opepříme, přidáme vejce a smetanu, najemno usekanou cibuli a drcený česnek, bylinky, špetku citronové kůry a promícháme. Podle potřeby můžeme přidat trochu strouhanky na zahuštění. Alobal potřeme máslem, směs upravíme do tvaru šišky, zabalíme a okraje založíme. 2. Pečeme v předehřáté troubě na plechu nebo v pekáči podlité trochou vody. Po 20 minutách alobal rozevřeme a dopečeme asi 5 minut. Podáváme s vařeným novým bramborem, zeleninovým salátem a studenými omáčkami. 400–500 g mletého rybího masa bez kostí a kůže, nejlépe sladkovodní, ale může být i filé 2 vejce 200 g bílého (toastového) chleba nebo 3 tvrdší housky 2–3 lžíce smetany 33% sůl mletý pepř1 cibule nakrájená najemno 4–5 stroužků drceného česnekuhrst listů pokrájené bazalkysnítka posekané rozmarýnyšpetka citronové kůry popřípadě trochu strouhanky na zahuštění máslo na potření alobalu Předehřejeme troubu na 180 °C. Vykostěné rybí maso semeleme na strojku nebo v mixéru, přidáme k němu do mísy nadrobený bílý chléb nebo nastrouhané starší pečivo. Směs osolíme, opepříme, přidáme vejce a smetanu, najemno usekanou cibuli a drcený česnek, bylinky, špetku citronové kůry a promícháme. Podle potřeby můžeme přidat trochu strouhanky na zahuštění. Alobal potřeme máslem, směs upravíme do tvaru šišky, zabalíme a okraje založíme. Pečeme v předehřáté troubě na plechu nebo v pekáči podlité trochou vody. Po 20 minutách alobal rozevřeme a dopečeme asi 5 minut. Podáváme s vařeným novým bramborem, zeleninovým salátem a studenými omáčkami.