Vyhledávání
Pečenáče mleté
4.10.2006 vložil(a) kulin | Recepty ⇒ Rybí karbanátky | 2.269× zobrazeno
Směs na pečenáče:5 kg ryb
5 ks cibule
10 stroužků česneku
1 sáček mleté sladké papriky
půl sáčku mletého pepře
sůl přiměřeně
Směs na pečenáče:5 kg ryb
5 ks cibule
10 stroužků česneku
1 sáček mleté sladké papriky
půl sáčku mletého pepře
sůl přiměřeně
1 polévková lžíce cukru
citr.šťáva cca půl deci
vegeta přiměřeně
Ryby uvaříme v osolené vodě,obereme maso a pomeleme.Přidáme všechny přísady,promícháme a necháme v lednici 6–12 hodin odležet.Odleželou směs znovu promícháme a uděláme kuličky,které obalíme v mouce a pečeme,nejlépe ve friťáku.Ještě teplé vkládáme do sklenic a zalejeme lákem na 2× až 3×.Zavíčkujeme a necháme vychladnout.Podáváme za 3 až 5 dní.
Nálev:4l vody
3 DEKA
1l octa
2 ks bobkového listu
5 ks jalovce
špetka muškátu
špetka Kari
1 kávová lžička glutasolu
karamel+cukr dle chuti
Nálev je lepší udělat sladší.
Toť vše a dobrou chuť.