Vyhledávání
rybí karbanátky s červenou čočkou
11.3.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Rybí karbanátky | 1.018× zobrazeno
600g tresky (nebo jiné bělomasé ryby)
450 g brambor
50 g červené čočky
1/2 cibule
2 jarní cibulky
2 vejce
4 lžíce cizrnové mouky (lze použít i rozmixované vločky nebo strouhanka)
hrst petrželky
sůl
pepř
olivový olej
Nejprve je třeba uvařit brambory. Vaříme v osolené, vroucí vodě cca 15 minut. Mezitím si uvaříme rybu v páře, a to cca 5 minut. Brambory scedíme a necháme chvíli vychladnout. Také si uvaříme červenou čočku, v osolené, vroucí vodě cca 5 minut. 2 Poté brambory rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Tresku naškrábeme vidličkou a přidáme k bramborám, stejně tak nasekanou cibuli, jarní cibulku, petrželku, vejce a uvařenou červenou čočku. Přisypeme cizrnovou mouku a dle chuti osolíme opepříme. 3 Ze směsi pak tvoříme karbanátky a dáváme je na plech, vyložený pečícím papírem. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů, před pečením karbanátky mírně potřeme olivovým olejem. Pečeme cca 30–40 minut. 4 Podáváme např. se zeleninovým salátem nebo bramborovou kaší.