Chytej.cz

grilovaná štika

4.8.2009 vložil(a) Petrr | ReceptyGrilované ryby | 1.199× zobrazeno
grilovaná štika

Potřebujeme:1500g štiky,citrón,sůl,čer­vené víno,bílý pepř,500g másla Na nádivku:300g vepřového bůčku,vejce,sůl,kmín,­strouhanou housku Křenové máslo:100g másla,20g křenu Postup:Vykuchanou a očištěnou štiku osušíme,pokapeme citrónovou šťávou,osolíme a potřeme olejem.Dáme do ledničky na dvě hodiny uležet.Poté si připravíme nádivku-Bůček umeleme,osolí­me,přidáme vejce,housku,podle chuti přidáme trochu Vegety.Nádivkou naplníme štiku,břicho zašijeme.Potřeme olejem a zvolna po obou stranách rožníme.Hotovou štiku ještě potřeme máslem a pokapeme citrónovou šťávou.Podáváme na míse v celku s kolečky křenového másla(smícháním křenu a másla). Dobré s červeným vínem.