Vyhledávání
Úhoř na vepřovém
18.5.2009 vložil(a) vavra26 | Recepty ⇒ Grilované ryby | 594× zobrazeno
Úhoř na vepřovém
Ingredience: 1 kg úhoře 1/2 kg vepřového 1 cibule 3 stroužky česneku 2 rajčata 1 kousek zázvoru tymián sůlomáčka
Příprava: Nejprve vykuchejte o pečlivě omyjte úhoře, poté jej nakrájejte na kousky. Nakrájejte i vepřové a vložte do hrnce. Přidejte nakrájenou cibulku, česnek a roztlučený zázvor s tymiánem. Na to všechno položte kousky úhoře, zalijte vodou (na Madagaskaru si na víno zrovna moc nepotrpí) a osolte. Na mírném plameni nechte vařit asi 45 minut.
Pozn.-Přestože na Madagaskaru se v pobřežních oblastech jí, co dá moře, ve vnitrozemí je daleko rozšířenější úhoř, kterého má v jídelním lístku téměř každá jídelna. (Neděljte si iluze, chudí malgaši jedí stejně jen rýži a ovoce…)