Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Grilované ryby Ogrilovaný uhoř s tatarskou omáčkou.

Ogrilovaný uhoř s tatarskou omáčkou.

18.5.2009 vložil(a) vavra26 | ReceptyGrilované ryby | 454× zobrazeno
Ogrilovaný uhoř s tatarskou omáčkou.

Ingredience: 1 uhoř asi 1.2kg, bez kůže a vykuchaný voda sůl a pepř podle chuti 1 kytička bylinek (bobkový list, tymián, zelená petrželka vše svázané kuchyňským motouzkem) 1 lžíce octa z červeného vína 2 lžíce mouky 1 vejce 2 lžíce oleje strouhanka zelená petrželka na ozdobu 4 lžíce tatarské omáčky

Příprava: Stočit uhoře dokolečka a svázat kuchyňským motouzkem. Rozehřát vodu, sůl a pepř, kytičku bylinek a ocet. Přidat uhoře a pomalu vařit po 15 min. Vyjmout uhoře a nechat okapat.

Obalit v mouce. Našlehat vejce s olejem a osolit a opepřit. Ponořit uhoře do vaječné směsi a potom do strouhanky. Nechat zhnědnout pod grilem v troubě.

Podávat s tatarskou omáčkou (majonéza, na jemno posekaná petrželka, posekané okurky, kapary, a posekané na tvrdo uvařené vejce, s trochou hořtice), ozdobené zelenou petrželkou.