Chytej.cz

KAPR NA GRILU

18.5.2009 vložil(a) vavra26 | ReceptyGrilované ryby | 820× zobrazeno
KAPR NA GRILU

Z vykuchané ryby stáhneme kůži a jestliže jsme šikovnější, můžeme ji i vykostit. Takto připravenou rybu naporcujeme, osolíme a namáčíme do marinády.

Tu si připravíme z oleje, 7-mi stroužků rozdrceného česneku, 1 lžičky papriky sladké maďarské a podle chuti papriky pálivé. Kousky máčené v marinádě poskládáme do misky a jednotlivé vrstvy rybího masa prosypáváme oreganem a prokládáme bobkovým listem. Zalijeme zbylou marinádou.

Přikryté necháme v lednici marinovat 2–3 dny, ale každý den rybu v marinádě přeložíme, aby se chuť koření rozprostřela do každého kousku masa.

Pečeme 2–3minuty z obou stran na grilu a hotové pokapeme citrónovou šťávou. Jako přílohu doporučujeme pečivo.