Vyhledávání
Kapr nadívaný
18.5.2009 vložil(a) vavra26 | Recepty ⇒ Grilované ryby | 550× zobrazeno
Suroviny: kapr asi do 2 kg, sůl, 6o g másla, strouhanka, alobal
Suroviny:
kapr asi do 2 kg, sůl, 6o g másla, strouhanka, alobal..............Nádivka: 200 g vepřová plec, 20 g slaniny, 1 žemle,, mléko, 2 vejce, petržel, pažitka, cibule, sůl, pepř, muškátový květ
žemli nakrájíme na plátky, pokropíme několika lžícemi mléka a necháme prosáknout. Vepřové maso, slaninu, a žemli umeleme, přidáme vejce, ptrželku, pažitku, cibuli, koření, sůl a promícháme.
Postup:
Kapra vykucháme, očistíme, zbavíme šupin nasolíme a necháme hodinu odležet. Naplníme nádivkou a otvor zašijeme. Kapra osolíme i povrchu silně potřeme máslem a zabalíme do alobalu. Vložíme do zapékací mísy a asi 40 minut pečeme v troubě. Potom alobal rozstřihneme, posypeme kapra strouhankou, pokapeme rozehřátým máslem a pečeme ještě asi 5 minut až je strouhanka křupavá.