Chytej.cz

Plněný kapr

18.5.2009 vložil(a) vavra26 | ReceptyGrilované ryby | 544× zobrazeno
Potřebujeme:::::1 větší kapr /1,5 kg/, sůl, 60g másla, 2 lžíce jemné strouhanky, alobal.

Potřebujeme-1 větší kapr /1,5 kg/, sůl, 60g másla, 2 lžíce jemné strouhanky, alobal.

  • – – Nádivka: 200 g libové vepřové plece, 20 g slaniny, 1 houska, mléko, 1 vejce, petrželka, pažitka, kousek cibule, sůl, mletý pepř, muškátový květ.

Kapra uvnitř osolíme, naplníme nádivkou a otvor zašijeme bílou nití.Pak kapra osolíme i na povrchu, položíme na alobal silně potřený máslem a zabalíme. Vložíme na pekáček a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.

Poté alobal rozstříhneme, kapra posypeme strouhankou, pokapeme rozehřátým máslem a a pečeme ještě 5 minut až je strouhanka křupavá. Kapra z trouby vyndáme, rozdělíme na porce a podáváme.

Nádivka: Housku pokrájíme na plátky, pokropíme mlékem, necháme prosáknout. Vepřové maso, slaninu a housku umeleme, přidáme vejce, pokrájenou petrželku, pažitku, cibuli, přidáme koření a promícháme.