Vyhledávání
Grilovaný pstruh
31.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Grilované ryby | 1.121× zobrazeno
Pstruzi, Cibule, Sůl, Sladká paprika mletá.
Zde se nejedná o návod na to, jak grilovat pstruha. Jde spíše o jeho naložení, které výsledný pokrm značně skvalitní.
Vykuchané pstruhy omyjeme a osušíme
Pstruzi, Cibule, Sůl, Sladká paprika mletá.
Zde se nejedná o návod na to, jak grilovat pstruha. Jde spíše o jeho naložení, které výsledný pokrm značně skvalitní.
Vykuchané pstruhy omyjeme a osušíme. Potom bohatě posypeme (i zevnitř) směsí soli a sladké papriky (cca 1:1). Postupně ukládáme do nakládací misky (ne kovové) a prokládáme kolečky cibule. Nezalýváme žádnou tekutinou – ryba si pustí sama. Necháme odležet minimálně 8 hodin (raději do druhého dne) v chladu. Grilovat můžeme na libovolném grilu na roštu, nejlepšího efektu ale dosáhneme na dřevěném uhlí nebo otevřeném ohni, ale tam pozor na připálení.
Rada: aby se ryba nepřilepila k roštu, je vhodné před grilováním ryby potřít rošt trochou oleje nebo jiného tuku a nechat chvíli nahřát na grilu prázdný.