Vyhledávání
Pečený lín s fazolemi a čabajkou
6.1.2009 vložil(a) HaD | Recepty ⇒ Grilované ryby | 665× zobrazeno Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme na kolečka nakrájenou čabajkou klobásu, vařené bílé fazole (konzerva), drcená rajčata, sůl a pepř. Vše promícháme a po přivedení do varu je omáčka hotova a přeléváme s ní upečené podkovy z lína.
Umyté a důkladně osušené rybí porce okořeníme dle vlastní chuti a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo s trochou olivového oleje. Na másle nešetřete, ryba by v něm měla být napůl ponořena. Porce ze všech stran opečeme na středním ohni. Když máme rybu hotovou, tak ji ještě na pánvi zasypeme jemně nasekanou petrželovou natí a lehce zakápneme citrónovou šťávou (dejte pozor na prskající máslo). Poté pánev odstavíme z ohně a necháme cca minutu „odpočinout“. Rybu podáváme s předem vybranou a připravenou omáčkou (viz. recepty). Pokud dodržíme popsaný postup, pak ryba nebude vysušená, ale naopak krásně šťavnatá.
Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme na kolečka nakrájenou čabajkou klobásu, vařené bílé fazole (konzerva), drcená rajčata, sůl a pepř. Vše promícháme a po přivedení do varu je omáčka hotova a přeléváme s ní upečené podkovy z lína.
Podáváme s čerstvou zeleninou a česnekovými toasty případně dle chuti.
Autor receptu: Zdeněk Samec