Vyhledávání
Ryba po Řecku
6.1.2009 vložil(a) HaD | Recepty ⇒ Grilované ryby | 988× zobrazeno Do čerstvě natrhaného salátu přidáme červenou cibuli, olivy, cherry rajčátka, sýr Feta, olivový olej, balsamikový ocet, drcený pepř a sůl. Necháme zchladnout. Na vychladlý salát položíme grilované kousky ryby.
Umyté a důkladně osušené rybí porce okořeníme dle vlastní chuti a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo s trochou olivového oleje. Na másle nešetřete, ryba by v něm měla být napůl ponořena. Porce ze všech stran opečeme na středním ohni. Když máme rybu hotovou, tak ji ještě na pánvi zasypeme jemně nasekanou petrželovou natí a lehce zakápneme citrónovou šťávou (dejte pozor na prskající máslo). Poté pánev odstavíme z ohně a necháme cca minutu „odpočinout“. Rybu podáváme s předem vybranou a připravenou omáčkou (viz. recepty). Pokud dodržíme popsaný postup, pak ryba nebude vysušená, ale naopak krásně šťavnatá.
Do čerstvě natrhaného salátu přidáme červenou cibuli, olivy, cherry rajčátka, sýr Feta, olivový olej, balsamikový ocet, drcený pepř a sůl. Necháme zchladnout. Na vychladlý salát položíme grilované kousky ryby.
Podáváme s čerstvou zeleninou a česnekovými toasty případně dle chuti.
Autor receptu: Zdeněk Samec