Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Grilované ryby Steak z ryby na těstovinovém salátu

Steak z ryby na těstovinovém salátu

6.1.2009 vložil(a) HaD | ReceptyGrilované ryby | 566× zobrazeno
uvodni459.jpg Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme s jarními klíčky, červenou kapií, karotkou a sušenými švestkami. Dochutíme olivovým olejem, vegetou a trochou bílého pepře. Na hotový vychladlý salát pokládáme porce grilované ryby.

Umyté a důkladně osušené rybí porce okořeníme dle vlastní chuti a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo s trochou olivového oleje. Na másle nešetřete, ryba by v něm měla být napůl ponořena. Porce ze všech stran opečeme na středním ohni. Když máme rybu hotovou, tak ji ještě na pánvi zasypeme jemně nasekanou petrželovou natí a lehce zakápneme citrónovou šťávou (dejte pozor na prskající máslo). Poté pánev odstavíme z ohně a necháme cca minutu „odpočinout“. Rybu podáváme s předem vybranou a připravenou omáčkou (viz. recepty). Pokud dodržíme popsaný postup, pak ryba nebude vysušená, ale naopak krásně šťavnatá.

Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme s jarními klíčky, červenou kapií, karotkou a sušenými švestkami. Dochutíme olivovým olejem, vegetou a trochou bílého pepře. Na hotový vychladlý salát pokládáme porce grilované ryby.

Podáváme s čerstvou zeleninou a česnekovými toasty případně dle chuti.

Autor receptu: Zdeněk Samec

Postup výroby / fotografie

img311.jpg