Vyhledávání
Filet z candáta s capari omáčkou
6.1.2009 vložil(a) HaD | Recepty ⇒ Grilované ryby | 1.139× zobrazeno Nakládané capari a mladé cibulky dáme na rozehřáté máslo, okořeníme ADŽIKOU, zalijeme smetanou, zakapeme trochou citrónové šťávy. Vše krátce povaříme. Hotovou omáčkou přelijeme filet z candáta a ozdobíme čerstvým koprem.
Umyté a důkladně osušené rybí porce okořeníme dle vlastní chuti a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo s trochou olivového oleje. Na másle nešetřete, ryba by v něm měla být napůl ponořena. Porce ze všech stran opečeme na středním ohni. Když máme rybu hotovou, tak ji ještě na pánvi zasypeme jemně nasekanou petrželovou natí a lehce zakápneme citrónovou šťávou (dejte pozor na prskající máslo). Poté pánev odstavíme z ohně a necháme cca minutu „odpočinout“. Rybu podáváme s předem vybranou a připravenou omáčkou (viz. recepty). Pokud dodržíme popsaný postup, pak ryba nebude vysušená, ale naopak krásně šťavnatá.
Nakládané capari a mladé cibulky dáme na rozehřáté máslo, okořeníme ADŽIKOU, zalijeme smetanou, zakapeme trochou citrónové šťávy. Vše krátce povaříme. Hotovou omáčkou přelijeme filet z candáta a ozdobíme čerstvým koprem.
Podáváme s čerstvou zeleninou a česnekovými toasty případně dle chuti.
Autor receptu: Zdeněk Samec