Vyhledávání
Filet z okouna na žlutém melounu s datlemi
6.1.2009 vložil(a) HaD | Recepty ⇒ Grilované ryby | 889× zobrazeno Na rozehřátém másle opékáme současně napůl rozkrojený banánek s vypeckovanými datly a rozinkami. Přidáme třtinový cukr, zakapeme limetkou, přidáme rozinky a sekané mandle. Hotovou směs pokládáme na filátko z okouna, které jsme po upečení položili na tenké
Umyté a důkladně osušené rybí porce okořeníme dle vlastní chuti a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo s trochou olivového oleje. Na másle nešetřete, ryba by v něm měla být napůl ponořena. Porce ze všech stran opečeme na středním ohni. Když máme rybu hotovou, tak ji ještě na pánvi zasypeme jemně nasekanou petrželovou natí a lehce zakápneme citrónovou šťávou (dejte pozor na prskající máslo). Poté pánev odstavíme z ohně a necháme cca minutu „odpočinout“. Rybu podáváme s předem vybranou a připravenou omáčkou (viz. recepty). Pokud dodržíme popsaný postup, pak ryba nebude vysušená, ale naopak krásně šťavnatá.
Na rozehřátém másle opékáme současně napůl rozkrojený banánek s vypeckovanými datly a rozinkami. Přidáme třtinový cukr, zakapeme limetkou, přidáme rozinky a sekané mandle. Hotovou směs pokládáme na filátko z okouna, které jsme po upečení položili na tenké plátky žlutého melounu.
Podáváme s čerstvou zeleninou a česnekovými toasty případně dle chuti.
Autor receptu: Zdeněk Samec