Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Grilované ryby Candát s kyselým salátem z mladých kukuřiček a kapií

Candát s kyselým salátem z mladých kukuřiček a kapií

6.1.2009 vložil(a) HaD | ReceptyGrilované ryby | 804× zobrazeno
uvodni453.jpg Nakládané kapie pokrájíme na větší kousky, k nim přidáme červenou cibuli, mladé kukuřičky, pórek a papriku. Směs dochutíme vinným octem, olivovým olejem, solí a pepřem. Rybu pokládáme na vytvořený salát.

Umyté a důkladně osušené rybí porce okořeníme dle vlastní chuti a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo s trochou olivového oleje. Na másle nešetřete, ryba by v něm měla být napůl ponořena. Porce ze všech stran opečeme na středním ohni. Když máme rybu hotovou, tak ji ještě na pánvi zasypeme jemně nasekanou petrželovou natí a lehce zakápneme citrónovou šťávou (dejte pozor na prskající máslo). Poté pánev odstavíme z ohně a necháme cca minutu „odpočinout“. Rybu podáváme s předem vybranou a připravenou omáčkou (viz. recepty). Pokud dodržíme popsaný postup, pak ryba nebude vysušená, ale naopak krásně šťavnatá.

Nakládané kapie pokrájíme na větší kousky, k nim přidáme červenou cibuli, mladé kukuřičky, pórek a papriku. Směs dochutíme vinným octem, olivovým olejem, solí a pepřem. Rybu pokládáme na vytvořený salát.

Podáváme s čerstvou zeleninou a česnekovými toasty případně dle chuti.

Autor receptu: Zdeněk Samec

Postup výroby / fotografie

img305.jpg