Vyhledávání
Losos grilovaný
2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Grilované ryby | 723× zobrazeno
Suroviny:
Marinády na naložení ryb
4 podkovy lososa:
1.) Šťáva ze 2 citronů, 2 lžíce medu, 2 lžíce sojové omáčky, chilli, sůl, hořčice
Suroviny: Marinády na naložení ryb
4 podkovy lososa:
1.) Šťáva ze 2 citronů, 2 lžíce medu, 2 lžíce sojové omáčky, chilli, sůl, hořčice.
Postup: Porce lososa naložíme do marinády a necháme odležet na chladném místě. Pak grilujeme, můžeme i opéci na oleji na každé straně 4 min.
Med rozpustíme v citronové šťávě, přidáme hořčici, sojovou omáčku, chilli, sůl a vytvoříme marinádu.
Tato marináda je výborná i na jiné druhy ryb i třeba na našeho kapra.
Můžeme ji ale použít i na jiná masa (kuře, vepřové, skopové apod.) na grilování či pečení, ale musíme pak přidat do marinády olej a marinovat přes noc, aby maso změklo.